Blog

#ZoranaDilber

Djeluje li c vitamin sam?

Dok sjedim i razmišljam na koji način krenuti pisati o na ovu temu pada mi na pamet izreka:

„ No man is an island, entire of itsself“

Pjesnik, John Donne

Nekako na taj način bi trebali gledati i na vitamin C u službi zdravlja i ljepote. On voli društvo, bolje djeluje u sinergiji. Danas vas želim provesti kroz ulogu  vitamina C u koži i kako kroz cjeloviti pristup njezi kože možemo postići vidljive rezultate.

Prvo, što je to sinergija?

Sinergija znači suradnju i izraz je grčkog podrijetla, “sinergija” , što znači ” zajednički rad” . Sinergija je posao ili napor za izvršavanje određenog vrlo složenog zadatka i postizanje uspjeha na kraju . Sinergija je trenutak kada je cjelina veća od zbroja dijelova, dakle, veća je izvedba ili veća učinkovitost nego ako djeluju odvojeno.

Moj cilj kroz tretmane i kućnu njegu je dobiti najbolje za vašu kožu iz vitamina C. To postižemo tako što uključujemo i druge aktivne sastojke koji dokazano djeluju sinergijski sa vitaminom C. Na taj način poboljšavajući njegovo prodiranje u dublje slojeve kože te poboljšavajući njegovu bioraspoloživost.

Koje društvo voli C vitamin?

 • Kombinacija vitamina C s kurkuminom daje sjajnu suplementaciju koži.

KURKUMIN je snažan polifenol koji savršeno djeluje i pojačava učinke vitamina C. Kurkumin je spoj izoliran iz kurkume, biljke poznate ne samo u kulinarstvu, već i u medicini. U posljednje vrijeme postoji sve veći interes za ovim sastojkom u medicinskoj zajednici budući da pomaže u liječenju dermatoloških bolesti poput psorijaze i atopijskog dermatitisa. Istraživanja potvrđuju jedinstvene učinke kurkumina protiv starenja u kontekstu kroničnih upala i oksidativnog stresa.

Kurkumin – aktivni spoj izoliran iz kurkume

Nepovratno stanično i molekularno oštećenje, koje nije vidljivo, ali se polako nakuplja tijekom desetljeća, na kraju dovodi do starenja kože. Kurkumin ima snažna protuupalna i antioksidativna svojstva koja mogu usporiti starenje i procese fotostarenja. Treći aspekt kurkumina povezan je s njegovim učinkom na mikrobiome te njegova antibakterijska i protugljivična svojstva, što smanjuje osjetljivost kože na infekcije i potpomaže liječenje teško zacjeljujućih rana i oštećenja kože.

In vitro i in vivo studije potvrđuju povećanje propusnosti kurkumina kroz epidermalnu barijeru za 30% i njegovu veću apsorpciju u koži za 61% u usporedbi sa slobodnim oblikom kurkumina.

Ukratko, upotreba ovog inovativnog sastojka pojačava učinak vitamina C i dodaje dodatni aspekt zaštite od vanjskih stresora: UV zračenja, plavog svjetla i zagađivača okoliša, poboljšavajući otpornost i vitalnost kože. No, jedan od najvidljivijih znakova njegovih učinaka je posvijetljen, gladak i blistav ten, blago dotaknut zlatnim sjajem.

 • LUMINESCIN

Fenomen luminiscencije uobičajen je u prirodi i dugo je fascinirao znanstvenike. Krijesnice su poznate po svojoj bioluminiscenciji, ali i drugi insekti, ribe i mnoge biljke mogu emitirati svjetlost. Svjetlost koju proizvode razlikuje se od sunčeve svjetlosti – nije povezana s emisijom toplinske energije. To je takozvano “hladno svjetlo”, koje je genetski programirano i povezano s proizvodnjom jednog enzima – luciferaze.

Divizma – fenomen luminiscencije u kombinaciji sa vitaminom c

Luminescine je fitokompleks dobiven iz cvjetova sitnocvjetne divizme i prvi je prirodni aktivni sastojak koji koristi fenomen luminiscencije. Njegova jedinstvenost leži u sposobnosti pretvaranja UV svjetla u vidljivo svjetlo, koje koži daje sjaj, čineći je zdravijom i sjajnijom. Osim toga, štiti kožu od štetnih utjecaja UV zraka, smanjujući oksidacijski stres povezan s njom, što pridonosi odgađanju procesa starenja.

 • EKSTRAKT CRVENE NARANČE I KAKADU ŠLJIVE

Ova dva ekstrakta su prirodni izvori vitamina C koji imaju pročišćavajuća i antioksidativna svojstva te jačaju krvne žile.

 • ULJE PLODA DIVLJE RUŽE

Hladno prešano ulje ploda divlje ruže sadrži prirodnu trans-retinoičnu kiselinu i vitamine E i C

Ovo ulje obnavlja međustanični cement  jer ima visoku koncentraciju linolne i oleinske kiseline

Isto tako regenerira kožu i čini je elastičnom te ima svojstva pomlađivanja i posvjetljivanja.

Prirodan izvor c vitamina
 • PREHRANA

Ne smijemo zaboraviti na prehranu bogatu vitaminima i mineralima koji zajedničkim snagama osiguravaju optimalno zdravlje i ljepotu svih nas.

        To vam je društvo u kojem C vitamin voli provoditi svoje vrijeme. Ne tvrdim da je jedino, ali se kod mene i u mom radu pokazalo fantastičnim. Kombinacijom ovakvih aktivnih kozmetičkih sastojaka vaša koža dobiva trenutačan GLOW učinak te se regenerira na staničnoj razini.  I što je još važno, nema iritacijskog potencijala na vašu kožu!

Tretmani koji su osmišljeni na ovakav način namijenjeni su svim tipovima koža bez obzira na dob i spol.

Zato ako imate:

 • Umornu, beživotnu kožu
 • Kožu pod stresom
 • Kožu oštećenu suncem
 • Kožu pušača

A želite:

 • Pomlađivanje i prevenciju starenja
 • Uklanjanje učinaka fotostarenja
 • smanjenje eritema i brtvljenje kapilara
 • posvijetljavanje diskoloracija i izjednačavanje tena
 • pospješivanje tretmana retinolom
 • poboljšanje stanja kože nakon kemijskog pilinga, laserskih i RF tretmana, mikroiglica.

Obratite mi se na info@aromasubrosa.com ili na broj 091 723 32 31 kako bi dogovorili svoje konzultacije na kojima ćemo zajedno pronaći idealno rješenje za vas.

Autor: Zorana Dilber, fitoaromaterapeut

Ako želite doznati više o vrstama vitamina C kliknite ovdje: https://aromasubrosa.com/c-vitamin/

Pin It on Pinterest