faq

Pojmovnik

Često postavljana pitanja

FAQ

Pojmovnik

Koja su najbolja eterična ulja?

Najbolja eterična ulja su ona koja ispunjavaju slijedeće kriterije, a koji moraju biti istaknuti na bočici:
1. Naziv eteričnog ulja
2. Latinski naziv biljke
3. Dio biljke iz koje je eterično ulje dobivno
4. Način dobivanja eteričnog ulja
5. Glavne kemijske sastavnice ( kemotip )
6. Zemlja porijekla
7. Način uzgoja
8. Rok trajanja i LOT broj
Ukoliko su svi ti podaci istaknuti, znači da imate ulje terapijske kvalitete.

Koja su najbolja eterična ulja za difuzer?

Ovisi za što ih želite koristiti. Ukoliko želite podići raspoloženje dovoljno je da u difuzer koji ste napunili s vodom nakapate 15 kapi eteričnog ulja slatke naranče.
Ako u obitelji imate nekoga tko se prehladio onda ćete sa protuvirusnim i protubakterijskim eteričnim uljima poput Ravensare, Niauli kt. Cineol ili Čajevaca terapijski djelovati za brži oporavak oboljelog, a preventivno na ostale ukućane.
Kombinacije su razne i zato uvijek provjerite sa stručnim osobama.

Gdje kupiti najbolja eterična ulja?

Eterična ulja terapijske kvalitete možete kupiti u biljnim ljekarnama te specijaliziranim prodavaonicama. Od brandova moja preporuka su vam Oshadhi, Florihana i Pranarom i to točno ovim redoslijedom.

Djeluju li anticelulitne masaže?

Anticelulitne masaže djeluju na način da potiču limfnu, vensku i arterijsku cirkulaciju. Uz masaže potrebno je regulirati prehranu, unos tekućine (voda, čajevi koji djeluju kao diuretici i lipolitici) te redovito vježbati. Isto tako je potrebno biti iskren s terapeutom koji vas vodi jer često treba poraditi na životnim navikama, stresu ili probavi. Sve je moguće uz timski rad.

Što je to fitoterapija?

Fitoterapija je sastavni dio moderne medicine te se ne može smatrati alternativnim liječenjem. Ona u svrhu liječenja, ublažavanja i sprječavanja bolesti koristi ljekovite biljke, njihove dijelove (cvjetovi, korijenje), sastojke (eterična ulja) i pripravke (tinkture, suhi ekstrakti).

Koji tečajevi za fitoterapiju postoje?

Birati možete između službenih i neslužbenih edukacija. Ukoliko vam je potrebna diploma kako bi pokrenuli posao onda ćete izabrati službenu edukaciju koja je odobrena od Ministarstva. Ukoliko već imate uhodani posao onda možete odabrati neku od neslužbenih edukacija koje održavaju certificirani fitoterapeuti ili fitoaromaterapeuti.

Što je to aromaterapija?

Aromaterapija je dio fitoterapije koja u svrhu liječenja, prevencije bolesti te očuvanja zdravlja koristi posebnu vrtsu iscrpina iz biljnog materijala – eterična ulja.

Kakvi tečajevi za aromaterapiju postoje?

Postoje razni velike i male edukaciju u svijetu aromaterapije. Možete birati između službenih na nekim od učilišta u Hrvatskoj ili online na engleskom. Isto tako ukoliko želite unaprijediti svoje poslovanje možete se educirati na polju aromamasaže, prirodne kozmetike u cijelosti ili prirodne kozmetike u specifičnoj problematici. Za više informacija slobodno se obratite na mail: info@aromasubrosa.com

Koja je najbolja prirodna kozmetika za lice?

Najbolja prirodna kozmetika za lice je ona koja vam na popisu sastojaka ništa ne krije i koja odgovara vašoj koži i daje vam rezultate redovitim korištenjem.

Koja je najbolja prirodna noćna krema za lice?

Prednost prirodne kozmetike je ta što se svaka krema može modificirati prema klijentu i njegovim potrebama. Iz tog razloga vam ne mogu preporučiti točno određenu kremu i reći kako je baš ta najbolja. Ono što vam mogu reći jest da je noć vrijeme kada se naša koža regenerira te joj je tada dobro dati više aktivnih sastojaka poput raznih peptida, retionla i vitamina.

Pin It on Pinterest