Blog

#ZoranaDilber

EGZOSOMI, FAKTORI RASTA, HIJALURONSKA KISELINA – NA VRHU LJESTVICE ESTETSKIH TRETMANA

Regenerativna medicina ponovno se probija u estetsku kozmetologiju. Ovaj razvoj prvenstveno pokreću izvanredne
sposobnosti malenih vezikula koje se nazivaju egzosomi. Najnovija znanstvena otkrića koja potvrđuju iznimnu učinkovitost egzosoma uzdigla ih je kao novu zvijezdu tretmana u području estetike koja je nadmašila tretmane staničnom plazmom i matičnim stanicama. Njihova svestranost, širok spektar primjene, kompatibilnost s drugim tretmanima i izvrsni rezultati učvrstili su im poziciju najtraženijeg tretmana u dermatologiji i kozmetologiji. Osim toga, egzosomi su otvorili potpuno nove mogućnosti u njihovu ugradnju u nadopunu prehrani, što je rezultiralo značajnim poboljšanjima u rezultatima tretmana. Uvođenjem avangardnog i originalnog tretmana temeljenog na egzosomima, Arkana ponovno potvrđuje svoju predanost vrhunskoj estetskoj kozmetologiji koja je podržana najnovijim znanstvenim otkrićima i pružanjem izvanrednih rezultata.

Što su egzosomi?

Egzosomi su male nanočestice, a otpuštaju ih gotovo sve stanice u ljudskom tijelu, uključujući i matične stanice. Isprva su bili smatrani staničnim nusproizvodima, odnosno otpadom nakon stanične obrade. Njihova funkcija se istraživala dublje, te je posljednjih godina postignut veliki napredak u razumijevanju njihove uloge i istraživanju praktične primjene. Struktura egzosoma, njihova mala veličina i propusnost čine ih vrlo učinkovitim i sigurnim nosačima za transport različitih bioaktivnih tvari i lijekova.

Zašto su nam egzosomi bitni?

Egzosomi su izvanstanične vezikule koje djeluju kao glasnici i imaju ključnu ulogu u staničnoj regeneraciji. Neophodni su za međustaničnu komunikaciju, zacjeljivanje i popravak. Ove se mogućnosti pripisuju njihovom bogatom sastavu koji uključuje nukleinske kiseline, peptide, proteine, lipide, enzime, antioksidanse i čimbenike rasta. Izvori i procesi ekstrakcije egzosoma napredovali su zahvaljujući novim znanstvenim otkrićima i mogućnostima. Dok u medicini egzosomi tradicionalno dolaze iz ljudskih matičnih stanica, inovativne biotehnološke metode sada omogućuju ekstrakciju iz alternativnih izvora poput biljaka. Na takav način proširuje se njihov potencijal za upotrebu u raznim medicinskim tretmanima i razvoju nano nosača.

Visia® analizator

Kako egzosomi utječu na kožu?

Kako starimo, tako se smanjuje broj mladenačkih stanica koje su sposobne za proizvodnju egzosoma. To je u skladu sa smanjenom proizvodnjom kolagena, elastina i hijaluronske kiseline u našim tijelima. Posljedica toga je opuštena koža koja gubi svoju čvrstoću i pojava finih linija i bora. Tretmani egzosomima uvode nove egzosome u kožu te pomažu u u buđenju uspavanih stanica, olakšavaju popravak, jačanje i pomlađivanje kože. Tretmani egzosomima pospješuju proizvodnju kolagena i elastina. Takav tretman dovodi do ubrzavanja zacjeljivanja rana i smanjenje diskoloracija te pridonosi čvršćoj, sjajnijoj i glatkijoj teksturi i izgledu kože.

Koje benefite ti možeš imati od tretmana egzosomima?

U kozmetologiji se egzosomi koriste za smanjivanje bora, poboljšanje teksture i hidratacije kože, poboljšanje elastičnosti, smanjenje upala i i ublažavanje oštećenja nastalih UV zrakama. Osim toga, egzosomi se koriste za promicanje regeneracije tkiva, pospješivanje zacjeljivanja rana, liječenje ožiljaka, reguliranje pigmentacija,stimuliranje rasta kose. Koriste se i za liječenje raznih dermatoloških stanja kao što su psorijaza, atopijski dermatitis, sistemska sklerodermija, vitiligo i lupus.

PO ČEMU SU POSEBNI EGZOSOMI U ARKANA NEUROKOZMETICI?

Arkana je prvi brend u svijetu koji koristi revolucionarnu, patentiranu ExoComplex® formulu. Imamo ekstrahirane egzosome iz različitih biljaka, te stabilizirane trehalozom. O stabilnosti egzosoma ovisi i njihova učinkovitost. Obogaćeni su hijaluronskom kiselinom sa tri različite veličine molekula i faktorima rasta. Ne jednim faktorom rasta, već 4 faktora rasta ( epidermalni faktor rasta, inzulinu sličan faktor rasta, vaskularni faktor rasta i faktor rasta fibroblasta).

koliko tretmana ti je potrebno?

  • serija od 3 do 4 tretmana
  • svakih 28 dana
  • trajanje 60 min po tretmanu
  • tretman se izvodi mezoterapijom mikroiglicama
  • tretman održavanja ovisno o stanju kože nakon nekoliko mjeseci

Želiš intenzivnu rekonstrukciju kože? Želiš potaknuti svoje neaktivne stanice na samoobnvu? Želiš regeneraciju?

Aka je tvoj odgovor na ova pitanja DA, javi mi se za besplatne konzultacije i/ili dogovor termina na: https://aromasubrosa.com/kontakt/

Stariti lijepo, osjećati se fantastično i izgledati njegovano je izbor lipa moja:) a ako ti se sviđa što si pročitala i htjela bi više ovakvog sadržaja onda me osim ovdje možeš zapratiti i na instagramu putem ovog linka:

https://www.instagram.com/subrosa.fitoaromaterapija/

Pin It on Pinterest