Blog

#ZoranaDilber

ABDOMINALNA MASAŽA

Chi Nei Tsang (abdominalna masaža)je tehnika koja je potekla iz Taoizma. Fuzija je Tradicionalne kineske medicine i Thai tehnika masaže unutarnjih organa. U prijevodu doslovno znači “rad s energijom unutarnjih organa” ili “transformacija chi energije unutarnjih organa”.
Povezuje se s praksom budističkih svećenika koji su živjeli u manastirima. Kao pomoć na svom putu koristili su ove tehnike da bi detoksicirali i ojačali svoje tijelo kako bi održali svoju duhovnu praksu na visokoj razini.

CNT detoksicira i tonificira unutarnje organe, oslobađa potisnute emocije i otpušta strukturalne tenzije. Chi, životna energija, kreće se unutarnjim tjelesnim kanalima, živčanim, krvožilnim i limfnim sustavom. Svi navedeni koncentrirani su i susreću se u abdomenu, koji ima ulogu njihovog “kontrolnog centra”. Tenzije, brige, strahovi (negativne emocije) i svakodnevni stres akumuliraju se upravo u abdomenu, što može voditi do nebrojeno puno oboljenja. Neki od mogućih problema su loša probava, konstipacija, nadutost, nesanica, toksičnost cijelog tijela, loša kvalitetu kože i nemogućnost gubljenja kilograma. CNT masažom također možemo djelovati na bolne menstruacije, neplodnost, lošu cirkulaciju i bolove u leđima .

Eterična ulja u abdominalnoj masaži

Kako povezujemo emocije sa organima?

Kroz svakodnevni govor smo više manje svi čuli izreke poput:

  • Ideš mi na jetru
  • Baš si hladnokrvan
  • Imam leptiriće u stomaku
  • Stega mi se želudac

Ovo su samo neke od izjava kojima mi sami svakodnevno vežemo određene emocije za naše organe. Dok izgovaramo te riječi ne razmišljamo o stvarnoj vezi organa i emocija koje trenutno osjećamo. Ali ona je tu i stvarna je na svim nivoima ljudskog bića. Abdominalna masaža mi pruža mogućnost djelovanja na vas fizički, emotivno i umno.

Abdominalna masaža – što očekivati?

Zamislite kako je imati mogućnost dodirom utjecati na bolju kvalitetu života žena. To je nešto što me iznimno veseli i ispunjava. Pristajanjem na abdominalnu masažu vi mene puštate u svoj intimni prostor, vaš abdomen. Mjesto na kojem doslovno skrivamo sve. Sve svoje snage i slabosti. Sve svoje sumnje i neotkrivene posebnosti. Sve svoje strahove i pobjede. Moja uloga u svemu tome je provesti vas kroz iskustvo opuštanja i brige za sebe.

Iz moga iskustva CNT je najcjelovitiji pristup energiziranju, jačanju i detoksu cijelog našeg unutarnjeg sustava.

Kao odgovor na pitanje “Što očekivati od abdominalne masaže?”, reći ću vam: Odbacite sva očekivanja, opustite se, dišite i uživajte.

Što još trebam znati o CNT masaži?

Na dogovoreni termin dođite u udobnoj odjeći, jer otkrivamo samo abdomen na kojem radimo sa toplim uljima. Masažu ovisno o potrebi izvodimo na masažnom stolu ili na podu. Trajanje masaže je 60 min.

Jeste li ikada probali ovu posebnu masažu?

Pišite mi na info@aromasubrosa.com ili na broj 091 723 32 32.

Autor: Zorana Dilber, fitoaromaterapeut

O meni:https://aromasubrosa.com/o-nama/

Pin It on Pinterest