Vakuum drenaža/masaža lica i tijela

Vakuum masaža predstavlja još jednu vrstu drevne masaže koja zbog svojih efekata nikada nje napustila salone ljepote, samo je u određenim trenucima bila više ili manje popularna.U svom modernom obliku provođenja je proizašla iz drevne kineske masaže čašama. U tradicionalnoj kineskoj medicini ima široku primjenu za liječenje različitih oboljenja, oštećenja perifernih živaca,upale pluća i bronhija, dok se u suvremenim kozmetičkim tretmanima koristi kod mršavljenja ,anti age tretmana i masaža.

Vakuum je potpuno neinvazivni postupak pri kojem nisu potrebni operativni zahvati niti upotreba kemijskih preparata, ovom se terapijom pospješuje cirkulacija i eliminacija štetnih tvari ali i poboljšava tonus kože, opušta se mišićna napetost a smanjuje vidljivost kapilara i manjih ožiljaka.
Vakuum masaža se izvodi nježnim i ugodnim kružnim pokretima koji djeluju na opuštanje mišićne strukture pa samim tim i napetosti. Odlična metoda i za uklanjanje prvih znakova starenja, kao i za smanjivanje dubokih i mimičkih bora i promjena na koži lica uzrokovanih prirodnim procesom starenja, ili znakova starenja uzrokovanih pretjeranim utjecajem sunčevih zraka. Rezultati su vidljivi već nakon prve terapije.
Uglavnom se preporučuje tretman od 10 do 20 terapija u ciklusu od najmanje 3 puta na tjedan.