O nama

 

SubRosa salon u Splitu je specijalizirani centar za tretmane lica, individualne terapijske masaže i fitoaromaterapiju. U ponudi imamo i ostale klasične tretmane tijela.

Konstantnim usavršavanjem i stjecanjem novih vještina iz svijeta kozmetologije, neurokozmetologije i fitoaromaterapije objedinjujemo najbolje iz znanosti i prirode, te vam pružamo najsuvremenije individualne tretmane.

Pored usluga tretmana kod nas možete proći edukacije Thai trigger masaže, Abdominal Chi masaže te radionice prirodne kozmetike i aromaterapije.

Zašto SubRosa?

Ruža se naziva kraljicom cvijeća i u našim se krajevima najviše povezuje s ljubavlju. Dok poklanjanje nekog drugog cvijeća označava samo dar, poklanjanje ruže tumači se na više načina. Tako crvenom ružom pokazujemo ljubav, bijela znači nevinost i čistoću, narančastu vežemo za strast, a s poklanjanjem žute ruže moramo biti oprezni jer označava ljubomoru.

U umjetnosti i literaturi ruža je najčešći cvjetni simbol za ljubav, mladost, ljepotu, plodnost i besmrtnost.

Prema grčkim mitovima ruža je nastala iz kapljice Adonisove krvi, a u islamu se smatra da je nastala od Muhamedova znoja. Rimljani su iznimno cijenili ružu te su njome ukrašavali kipove svojih bogova. Na svojim proslavama ružom su ukrašavali stolove i njezinim laticama prekrivali podove, a mamurluk su liječili ružinom vodicom. Grci su je također cijenili pa je Homer spominje u Ilijadi i Odiseji. U Egiptu se ruža upotrebljavala u vjerskim ceremonijama, a ruže su nađene u grobnicama uz mumije. Kleopatra je spavala na jastucima s ružinim laticama te je ružu upotrebljavala za njegu kože i zavođenje. U srednjem vijeku ruža se uzgajala u samostanskim vrtovima zbog njezinih ljekovitih svojstava. U drevna vremena značila je povjerenje te se vješala iznad stola. Otuda potječe naziv „SubRosa“ i značenje da će sve izrečeno biti držano u najvećoj tajnosti.

Meni osobno najdraže značenje ruže je povjerenje, jer iz njega se razvija i sve ostalo.

Stvarno je posebna ta ruža, zar ne?

A vi? Vi posjetite SubRosu i otkrijte koliko ste posebni.

Zorana Dilber, fitoaromaterapeut