Elektrostimulacija mišića

Elektrostimulacijom stimuliramo mišiće koristeći elektrode kojima prelazimo po Vašim kritičnim zonama–trbuhu, bedrima, bokovima – s ciljem uklanjanja celulita i uklanjanja masnih naslaga.
Putem elektroda do tkiva dolazi blaga struja čime se izaziva kontrakcija mišića i zapravo do situacije gdje je Vaše tijelo potaknuto na rezultate kao kod vježbanja, a bez da uistinu vježba.

Preporučuje se kada:
– ste sportaš/sportašica i želite nadopuniti svoje uobičajene treninge pomoću sredstva koje će Vam pomoći da ostvarite bolje rezultate?
– želite otkloniti određene funkcionalne ili estetske nedostatke?
– patite od određenih patoloških stanja?
– ste pretrpjeli ozljedu ili ste u procesu rehabilitacije?

Način izvođenja tretmana
Tkivo se obavezno prethodno treba premazati gelom ili se postavljaju jastučići namočeni vodom koji omogućuju propusnost struje. Naša elektrostimulacija ima 6 pari elektroda, što znaci da obuhvaćamo 12 točaka na tijelu koje želimo oblikovati, tonizirati, drenirati ili rehabilirati.Za vidljive rezultate je potrebno najmanje 10 tretmana koji se obavljaju tri puta tjedno u trajanju od 30 minuta.
Programom limfne drenaže elektrostimulacije potičemo uspostavljanje ravnoteže limfnog toka čime se pospješuje metabolizam i čisćenje međustaničnog prostora od stetnih tvari.
Nakon tretmana limfnom drenažom, stanice su bolje opskrbljene kisikom, štetne tvari se uklanjaju iz tijela, korisne tvari prelaze u krv i tako kolaju organizmom te opcenito djelujemo na poboljšanje općeg stanja organizma. Izuzetno je korisna u detoksifikaciji organizma te kod mršavljenja i učvršćivanja tijela. Tretman je ugodan i neinvazivan.
Tretman je pogodan osobama koje se slabo kreću te obavljaju sjedalački tip posla. Takvim osobama često je cirkulacija dosta usporena te istovremeno imaju oslabljen tonus kože.
Elektrostimulacijom možemo koristiti programe toniziranja i limfne drenaže čime ćemo postići početnu aktivaciju mišića na što se kasnije može nadograditi fizička aktivnost kako bi rezultati bili potpuni.

Kontraindikacije:

• Trudnoća
• Električni stimulatori srca- pacemaker
• Nedijagnosticirana bol prije utvrđivanja uzorka
• Problemi u području zdjelice, urološki i dr.